Aktuelt

Sykehusapotekene HF skal overta drift og eierskap for sykehusapoteket og fortsette det nære samarbeidet med Diakonhjemmet sykehus.

Sykehusapotekene HF overtar drift og eieransvar for Diakonhjemmet sykehusapotek

Fra 1. juni 2024 vil Sykehusapotekene HF overta drift og eierskap for sykehusapoteket og skal fortsette det nære samarbeidet med Diakonhjemmet sykehus. Pasienter, ansatte, pårørende, studenter, alle andre samarbeidspartnere og kunder vil i det daglige merke lite til eierskiftet. Virksomhetsoverdragelsen muliggjør videre drift og utvikling av sykehusapoteket ved Diakonhjemmet.

14. mars 2024
Forfatterne med den nye utgaven av læreboken: (fra venstre) Farmasøytene Merethe Nilsen, Marianne Winther Munkerud, Lene Andberg og Kirsten K. Viktil. Foto: Hilde Frøyland

Ny utgave av lærebok i legemiddelhåndtering

«Legemiddelhåndtering» er ute i ny utgave. I fjor fikk farmasøytene Merethe Nilsen, Marianne Winther Munkerud, Lene Andberg og Kirsten K. Viktil fra Diakonhjemmet Sykehusapotek oppdraget om å gjøre en omfattende revidering av læreboken.

22. september 2020
Diakonhjemmet Sykehusapotek
Det nye kapittel G27 omhandler avmedisinering – skånsom nedtrapping og seponering av legemidler.

Norsk legemiddelhåndbok får et nytt kapittel om avmedisinering

Klinisk farmasøyt Kirsten Viktil ved Diakonhjemmet Sykehusapotek er en av bidragsyterne i det nye kapittelet. Avmedisinering er særlig aktuelt hos eldre og pasienter som lider av flere kroniske sykdommer, men kan være aktuelt for pasienter i alle aldersgrupper.

22. juni 2018
Dagens medisin
Ordenen Det giftige kors, Crux venenifera, tildeles for fremragende innsats for norsk farmasi. Foto: Pål Berg

Hun har fått den høyeste utmerkelsen innen norsk farmasi

– Vi ser veldig mye bekymring rundt legemidler. Jeg ønsker å bidra til å skape forståelse – slik at pasientene blir trygge på hvordan de skal bruke sine medisiner, sier Kirsten K. Viktil ved Diakonhjemmet Sykehusapotek.

19. desember 2017
Diakonhjemmet Sykehusapotek
Diakonhjemmet Sykehusapotek 30 år

Diakonhjemmet Sykehusapotek 30 år

Sykehusapoteket markerte dagen med sang, dans og kake – men hadde også et svært godt gjennomarbeidet fagseminar om medikalisering. Både foredragsholdere og deltagere gav svært gode tilbakemeldinger og mange var tydelig imponert over at sykehusapoteket brukte sitt jubileum på refleksjon over helse, samfunn, verdier og industri.

27. september 2017
Diakonhjemmet Sykehusapotek
Første norske lærebok i klinisk farmasi lanseres på Diakonhjemmet 23. august

Første norske lærebok i klinisk farmasi lanseres på Diakonhjemmet 23. august

Leder ved Diakonhjemmet Sykehusapotek, Ragnhild Holtskog gleder seg til boklanseringen og er stolt av at Kirsten K Viktil og Hege Salvesen Blix i samarbeid med tolv medforfattere har lykkes med å utgi denne boken.

18. august 2017
Diakonhjemmet Sykehusapotek
Revmatisk sykdom – hva bør du vite?

Hva bør en farmasøyt vite om revmatisk sykdom?

Klinisk farmasøyt Kirsten K. Viktil og Eva Borka ved Diakonhjemmet Sykehusapotek har gitt en oversikt over det viktigste en (apotek)farmasøyt må kunne om revmatisk sykdom i Farmatids fagspalte. Fagspalten gir råd til andre farmasøyter om utvalgte terapiområder.

21. april 2017
Diakonhjemmet Sykehusapotek
Posterpris til Diakonhjemmet Sykehusapotek

Posterpris til Diakonhjemmet Sykehusapotek

Under Farmasidagene 3.-4. november stakk Diakonhjemmet Sykehusapotek av med den gjeve førsteprisen for beste vitenskapelige poster. Det var Lisbeth Damlien Nymoen som fikk prisen for posteren Medication reconciliation in emergency department - Development of a prioritizing model.

7. november 2016
Diakonhjemmet Sykehusapotek