Diakonhjemmet hage

Diakonhjemmet hage

Med prosjektet Diakonhjemmet hage satser Diakonhjemmet på utvikling og nyskaping av tjenester innen helse, omsorg og utdanning. Under overskriften «Byutvikling med omsorg for mennesker og miljø» skal et førti mål stort område utvikles ut fra stiftelsens diakonale formål.

Omregulering

En realisering av Diakonhjemmet hage krever omregulering av et 49 mål stort området i nærheten av Majorstuen. Diakonhjemmet eier 41 mål, mens resten tilhører Hafslund og Ruter.

Prosjektleder Jon Solsrud kan fortelle at det grønne skiftet for alvor har slått inn i eiendomsbransjen i Norge.

– Viktig å være tydelig på våre miljøambisjoner

Diakonhjemmet har forpliktet seg til å følge 10 strakstiltak for grønne bygg. Tilslutningen til bransjens egne tiltak – som stiller miljøkrav ved bygging og drift – er konkrete grep for et mer miljøvennlig og bærekraftig samfunn.

6. mars 2018
Diakonhjemmet Eiendom
Reguleringsplan vedtatt

Reguleringsplan vedtatt

Bystyret i Oslo vedtok 28. februar reguleringsplanen for Borgenveien 1, Diakonveien 2 og 4 – Diakonhjemmets Østre del – det såkalte Felt C. Dette er et av feltene i prosjektet Diakonhjemmet hage, og målet er å bygge omsorgsleiligheter her.

1. mars 2018
Diakonhjemmet hage
Valgt entreprenør for Omsorg+, med forbehold om bystyregodkjenning

Valgt entreprenør for Omsorg+, med forbehold om bystyregodkjenning

Med forbehold om Bystyrets godkjenning av reguleringssak og Bystyrets godkjenning av Omsorg+ har Diakonhjemmet inngått en totalentreprisekontrakt med entreprenør Strøm Gundersen AS om oppføring av Omsorg+ leiligheter i Diakonhjemmet hage.

22. november 2017
Diakonhjemmet hage
Diakonhjemmet hage til politisk behandling

Diakonhjemmet hage til politisk behandling

I desember 2016 kom beskjeden om at reguleringssaken for Diakonhjemmet hage er sendt fra Plan- og bygningsetaten til politisk behandling i Oslo kommune. Oversendelsen er et stort skritt på veien mot en realisering av Diakonhjemmet hage.

13. januar 2017
Diakonhjemmet hage
Alle nyheter

  Stiftelsen Diakonhjemmet

  E-post: stiftelsen@diakonhjemmet.no

  Telefon: +4722451780

  Det norske Diakonhjem er en diakonal ideell stiftelse med virksomheter innen helse, omsorg og utdanning. Hovedadministrasjonen har kontorer på Diakonhjemmet i Oslo.

  Besøksadresse: Diakonveien 14, Oslo

  Kart: