Tord Kjesbu og Kari Jordheim blir sittende i hovedstyret frem til nye ansatterepresentanter er valgt

Tord Kjesbu og Kari Jordheim blir sittende i hovedstyret frem til nye ansatterepresentanter er valgt

Ansattevalget utsatt

Valg av ansatterepresentanter til hovedstyret skulle etter planen gjennomføres innen juni 2020. Nå er valget utsatt i inntil seks måneder som følge av koronapandemien.

Hovedstyret er Diakonhjemmets øverste organ og består av åtte styremedlemmer, hvorav to medlemmer er oppnevnt av ansatte ved stiftelsen Diakonhjemmet med datterselskaper. Ansatterepresentantene velges for to år av gangen. Nytt valg skulle etter planen holdes denne våren, men som følge av beredskapssituasjonen knyttet til koronapandemien, har valget blitt utsatt.

Utsettelsen gjelder også for sykehusstyret og apotekstyret

Det er også valgår for sykehusstyret og apotekstyret. Valg av ansatterepresentanter til disse styrene er også utsatt tilsvarende som for hovedstyret.

Avholdes senest høsten 2020

Valgstyret fant det ikke forsvarlig å gjennomføre valget siden mange ansatte ikke har tid eller kapasitet til å engasjere seg i et valg nå som fokuset er på pandemien og omlegginger/endringer som følge av den. Hovedstyret støttet i møtet 25. mars 2020 å utsette valget av ansatterepresentanter.

Ansattevalget er utsatt til situasjonen tillater å gjennomføre valget og senest til høsten 2020. Valgstyret vil offentliggjøre senere når valget holdes. Valgstyret oppfordrer interesserte kandidater til å melde seg når valget blir annonsert, trolig etter sommeren. Mer informasjon om valget finnes i valgreglementet.

Ansatterepresentanter fortsetter

Perioden til nåværende ansattevalgte styremedlemmer prolongeres med inntil seks måneder til nye ansatterepresentanter er valgt. Nåværende ansatterepresentanter i hovedstyret er

  • Tord Kjesbu (fra valgkretsen Diakonhjemmet Sykehus)
  • Kari Jordheim (fra valgkretsen for øvrige virksomheter)

Valgstyret

Valgstyret for valg av ansatterepresentanter til hovedstyret består av tillitsvalgte fra virksomhetene:

  • Inga Harsem, Diakonhjemmet Sykehus
  • Anne Nielsen, VID vitenskapelige høgskole
  • Sally Njie, Diakonhjemmet Omsorg
  • Zeineb Alsabeehg, stiftelsen Diakonhjemmet

Ved spørsmål, kan valgstyret kontaktes på e-post: Zeineb.Alsabeehg@diakonhjemmet.no