Bli med på mentorprogram for ledere

Bli med på mentorprogram for ledere

Diakonhjemmet sykehus har i tre år hatt et tilbud til ledere om å delta i et mentorprogram med eksterne ledere. Programmet har vært vellykket – tilbakemeldingene har vært tydelige på at det har vært godt å ha samtaler med noen utenfor sykehuset, og som har ledererfaring fra andre steder.

Dette mentorprogrammet videreføres i 2021, og det åpnes nå opp for deltagelse fra Diakonhjemmets ulike virksomheter; sykehus, sykehusapotek, høgskole, omsorg og stiftelsesadministrasjonen.

Mentorprogrammet gjennomføres i samarbeid med Vestheim Rotary, ved Bjørgulf Haukelid. Erfarne ledere i Vestheim Rotary tilbyr å stille som mentorer. Haukelid har i mange år arbeidet med internasjonal lederutvikling i Det Norske Veritas, og har bred erfaring med mentorvirksomhet. Betaling for programmet til Vestheim Rotary gis videre til et veldedig formål.

Mentorprogrammet er et tilbud som gir den enkelte deltager en sparringspartner i utvikling av lederrollen. Programmet gir målrettet individuell veiledning gjennom et helt år.

  • Rammene for veiledningen er 10 ganger x 1 time gjennom det aktuelle året.
  • Mentorprogrammet har en oppstarts-, en midt og en avsluttende samling.
  • Totalt vil dette mentorprogrammet ha en ramme på 10-12 adepter (deltagere).

Slik søker du:

De som ønsker å delta må innen 15. januar:

  • fylle ut skjema/CV
  • sende dette skjemaet til HR-kontakt i sin virksomhet:

Opptak

HR ansvarlig i hver virksomhet vil innen 27. januar gjennomføre en kort samtale (15 minutter) med de som har sendt inn søknad. Hensikten med dette møtet å få innblikk i den enkeltes forventninger til programmet, og sette adepten sammen med en mest mulig passende mentor.

Representanter fra virksomhetene, som har snakket med kandidatene, og Bjørgulf Haukelid, som kjenner mentorene, møtes for å matche adept og mentor 27. januar.

Oppstart av programmet

Administrerende direktør/forstander Ingunn Moser vil åpne oppstartsamlingen for adepter og mentorer. Parene vil få en innføring og felles forståelse av hva tilbudet innebærer. Deretter vil parene avtale å møtes 10 ganger a ca 1 time i løpet av et år.

- De plukket søppel, men så innså de tidligere lederne at de hadde mer å tilby, DN 30. desember 2018 om mentorprogrammet ved Diakonhjemmet sykehus