Deling i og utenfor sesjonene under Innovasjonsuka

Deling i og utenfor sesjonene under Innovasjonsuka

Velg fra en meny av opptak fra Innovasjonsuka 2021

Alle presentasjonene fra Innovasjonsuka 2021 på Diakonhjemmet finnes nå i opptak. Her ligger det et helt økosystem av små og store overraskende og nyskapende prosjekter og foredrag som kan gjenbrukes til informasjon og undervisning.

Den 23. til 28. november samlet Diakonhjemmet sykehus, Diakonhjemmet sykehusapotek, Diakonhjemmet Omsorg, VID vitenskapelige høgskole og utviklingsprosjektet Diakonhjemmet hage for å skape en felles delingsarena for å oppdage, lære og la seg inspirere av hverandre.

- For oss er ikke innovasjon mål i seg selv, men skjer i tjeneste, behandling og omsorg og andre tilbud og aktiviter for dem vi er til for. Det man kan kalle tjenesteinnovasjon, velferdsinnovasjon, eller sosial innovasjon, sa adm.dir./forstander Ingunn Moser da hun åpnet Innovasjonsuka 2021.

Ingunn Moser pekte også på at det ikke bare er internt at det forventes at virksomhetene satser på nyskaping. Det offentlige forventer at Diakonhjemmet og andre ideelle bidrar. I NOU 2020:13 Private aktører i velferdsstaten, sies det at «De ideelle driver ofte småskala utprøvningstjenester som finansieres av organisasjonene selv, og kan ses på som små laboratoriefabrikker hvor de for egen regning tester ut hva som virker om hva som ikke virker.». Dette nyter det offentlige godt av når de i neste omgang skal se hvilke tjenester som skal finansieres av offentlige midler.

Prosjektpresentasjoner og foredrag

Innovasjonsuken var en arena for deling mellom virksomhetene, og siden det meste er tilgjengelig i opptak håper Innovasjonsuka at delingen, inspirasjonen og oppdagelsene kan fortsette helt frem til neste års innovasjonsuke. Benytt gjerne presentasjonene og foredragene til samlinger, seminarer, eller undervisning. Alt er indeksert slik at det er mulig å plukke ut fra formål og interesse.

Praktisk helseteknologi

I samarbeid med Norway Health Tech ble det laget et webinar om helseteknologi fra Forskningsparken. Her får du faglige introduksjoner, og innsikt i et utvalg av spennende løsninger. Webinaret er inndelt i tre hovedtema: Helse og omsorg, behandling og samhandling. Innenfor hvert område ligger det foredrag, men også korte presentasjoner fra leverandører av løsning til helse- og omsorgssektoren. Løsningene er innhentet fra nordiske leverandører. Hele webinaret er indeksert slik at du kan velge det du er mest interessert i.

Adm.dir./forstander Ingunn Moser åpnet Innovasjonsuka 2021.Adm.dir./forstander Ingunn Moser åpnet Innovasjonsuka 2021.