Aktuelt

Stiftelsen Diakonhjemmet er til stede under Arendalsuka

Stiftelsen Diakonhjemmet er til stede under Arendalsuka

Tradisjonen tro, er vi også i år til stede under Arendalsuka med arrangementer som belyser ideelle aktører som bidragsytere, kompetanseutviklere og innovatører innen våre tjenester.

10. juli 2024
OBOS har kjøpt Felt A i Diakonhjemmet hage og det var en fornøyd ledelse som fredag morgen møttes ved tomten på Diakonhjemmet. Fra venstre; Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef OBOS. Ingunn Moser, administrerende direktør Diakonhjemmet, Ingunn Andersen Randa, konserndirektør boligutvikling storby, OBOS og Runar Nygård, leder for avdeling Utvikling, innovasjon og bærekraft (UIB) i Diakonhjemmet Stiftelse. Foto: Pål A. Berg/Diakonhjemmet

OBOS skal bygge boliger ved Diakonhjemmet

OBOS kjøper 12 mål tomt av Diakonhjemmet for å bygge boliger. Salget av Felt A i Diakonhjemmet hage skal de neste årene bidra til å finansiere videre utvikling innenfor helse, omsorg og utdanning.

28. juni 2024
Dan Peder Almaas og Esra Ummak. Foto: Stine Førland

– Kjærligheten må fortsatt kjempes for

– Kjærligheten må fortsatt kjempes for. Det er en grunn til at Pride fortsatt trengs, sier Dan Peder Almaas, som til daglig arbeider ved Diakonhjemmet sykehus. Mandag 24 juni ble Pride-flagget heist for å vise at Diakonhjemmet ønsker å feire mangfold, og at vi tar avstand fra diskriminering og vold.

24. juni 2024
Ansatte fra Diakonhjemmets virksomheter stilte i møtet i bydelsutvalg Vestre Aker med røde T-skjorter med mottoet «Engasjert for mennesker».

T-banestasjonen skal hete Diakonhjemmet

Et enstemmig bydelsutvalg i Vestre Aker bestemte i sitt møte torsdag 20. juni at navnet på den nye T-banestasjonen på Holmenkollbanen skal hete Diakonhjemmet.

20. juni 2024
Adm. direktør ved Diakonhjemmet var blant de mange som takket Liv Wergeland Sørbye for 43 års innsats på Diakonhjemmet.

Diakonhjemmet takker for 43 års innsats!

Etter 43 år på Diakonhjemmet, gir professor emeritus Liv Wergeland Sørbye seg i arbeidslivet. Hun har vært en viktig bidragsyter innen sykepleieutdanning og helseforskning i flere tiår, og med både VID og Diakonhjemmet Omsorg som arbeidsplass.

18. juni 2024
Slik tenker man seg at den nye Diakonhjemmet T-banestasjon vil se ut når den står ferdig i 2028. I forgrunnen sees Slemdalsveien og broen som går over T-banelinjen og inn til det nye torget på Diakonhjemmet. Illustrasjon laget av Team Major på oppdrag for Sporveien. Endringer kan forekomme.

Flertallet mener den nye T-banestasjonen bør hete Diakonhjemmet

Flertallet har talt – 60 prosent av høringsuttalelsene mener at den nye T-banestasjonen på Holmenkollbanen bør hete Diakonhjemmet, 35 % mener den bør hete Frøen, og 5 % har kommer med andre navneforslag. Innstillingen fra bydelsutvalg Vestre Aker velger likevel å se bort fra flertallets stemmer og går for Frøen som navn på stasjonen, og de nevner heller ikke brukerperspektivet med et ord.

17. juni 2024
Slik tenker man seg at den nye Diakonhjemmet T-banestasjon vil se ut når den står ferdig. I forgrunnen sees Slemdalsveien og broen som går over T-banelinjen og inn til det nye torget. Illustrasjon laget av Team Major på oppdrag for Sporveien. Endringer kan forekomme

Derfor må navnet på T-banestasjonen være Diakonhjemmet stasjon

Nå skal navn på ny T-banestasjon på Holmenkollbanen avgjøres. Blir det Diakonhjemmet eller Frøen? Vi i Diakonhjemmet håper vi får sette vårt preg på stasjonen, for å gjøre det enklere og mer intuitivt for oss og alle som jobber, studerer, går i barnehage eller bruker sykehuset eller andre av våre tjenester.

13. juni 2024
Veldig mange var innom utstillingen under Olavsfest i Trondheim i juli i fjor. De neste ukene skal den vises i Holmsbu og i Bodø.

Diakoniutstillingen til Holmsbu og Europeisk Kulturhovedstad/Bodø

Utstillingen «Gi oss en drøm vi kan tro på. En fotoutstilling om diakoni» fortsetter sin reise rundt i landet. I fjor ble den vist på Rådhusplassen i Oslo, under Olavsfest i Trondheim, i Andebu og ved Diakonhjemmet. Fra 26. mai stilles den ut i Holmsbu i Hurum, og fra 15. juni er den del av programmet for Europeisk Kulturhovedstad , som i år er Bodø.

23. mai 2024
Doktorgradsprogrammet skal gi ny kunnskap om helsefremming, sykdomsforebygging, behandling, rehabilitering, pleie, omsorg og lindring. Foto: Max Schweiger / VID

VID får nytt doktorgradsprogram i helsevitenskap

VID får nå sitt tredje doktorgradsprogram, og det første siden fusjonen i 2016. - En milepæl, mener rektor Bård Mæland.

14. mai 2024
VID har fått midler til å opprette forskningssenteret PATHWAYS. Fra venstre: Prodekan forskning ved Fakultet for sosialvitenskap Aleksandra Bartoszko, professor ved Fakultet for sosialvitenskap Elisabeth Fransson og dekan ved Fakultet for sosialvitenskap Mona-Iren Hauge.

VID får 30 millioner til forskningssenter: Skal forske på barn og unge i institusjoner

VID har fått 30 millioner kroner fra Forskningsrådet til å forske på barn og unge i utsatte situasjoner og deres bevegelser mellom ulike institusjoner og tjenester.

14. mai 2024