Diakoniens dag 2019

24. april 2019, 08.00–15.00 (Legg til i kalender)

Diakonhjemmet, Diakonveien 18, Oslo

Diakonhjemmet

Diakoniens dag er et fag- og inspirasjonsseminar, gratis og åpent for alle, arrangert av stiftelsen Diakonhjemmet. Programmet er tilpasset deg som jobber i kirken, organisasjoner, diakonale institusjoner eller er med i frivillig diakonalt arbeid. I tillegg til det faglige programmet er det kulturelle innslag, ulike stands og tid til gode samtaler.

Programmet blir lagt ut fortløpende. Så langt kan du se programmet for 2018, og ta en titt på bildene.

Programmet i 2018

Overalt snakkes det varmt om frivillige og frivilligheten. Men hvem er de frivillige, og hva gjør de? Hva motiverer dem, og hvorfor tar de på seg disse synlige og usynlige oppgavene, ofte uten lønn og status? Er frivilligheten inkluderende, eller reproduserer den sosiale forskjeller?

Program 18. april

Tid Innhold
08.00–08.45

Frokost

Ferske rundstykker med pålegg, te og kaffe
Studentkafeen i Diakonveien 14

08.00

Registrering

Foajeen i Diakonveien 18

09.00

Floorknights

Victor Prag med et crew av unge dansere

09.10

Velkommen

Adm.dir./forstander Idar Magne Holme, Diakonhjemmet
Auditoriet, Diakonveien 18

09.20

Fellesskap og forskjellighet. Frivillig organisering i en ny tid

Guro Ødegård, forskningsleder

NOVA

10.10

Pause med frukt og kaffe/te

10.25

Sang

Anne Martine Karsrud, sang
Sindre Skeie, piano

10.30

Motivasjon og mening i frivillig arbeid

Johan von Essen, docent

Institutionen för socialvetenskap
Ersta Sköndal Bräcke högskola

11.15

Vi forflytter oss

11.30

Gudstjeneste

Kapellet i Diakonveien 14

12.10

Lunsj

Bruk også tiden til å besøke forskjellige stands i atriet
Atriet i Diakonveien 14 (spesialmat står i studentkafeen)

13.15

Seminarer

Du må velge et seminar:

1

Sammen er vi sterkere! Frivilligheten + det offentlige = god effekt
ved Esther Marie Lier, virksomhetsleder
Ullern Frivilligsentral, Kirkens Bymisjon

Samhandling mellom frivilligheten og det offentlige, både i kommunen og i bydel, gir gode resultater. Det handler om relasjoner, vilje, åpenhet og stå-på engasjement for hverandre. Alle får glede av et slikt samarbeid, men det kommer ikke av seg selv.

Atrium sør
2

Frivillige i Frelsesarmeen
ved Wibecke Aasnæs, frivillighetskonsulent
Frelsesarmeen

Hva er de frivilliges rolle i Frelsesarmeen, hva gjør de, hvem er de og hvordan blir det rekruttert?

Galleri nord
3

Ung frivillighet
prosjektleder Emilie Rygh Hestnes, og virksomhetsleder Elisabeth Simonsen
Prosjekt Familieferie, Kirkens Bymisjon

Stovner frivilligsentral har i perioden 2015-2017 samlet erfaringer om rekruttering av unge frivillige mellom 18 og 30 år fra hele Oslo. Sammen har de frivillige bidratt i planlegging og gjennomføring av ferieaktiviteter for barnefamilier. Vi ønsker å inspirere andre, samt åpne opp for dialog om hvordan nå ut til nye grupper frivillige.

Atrium nord
4

Hvordan organiserer vi frivilligheten?
diakon og prosjektleder Eleanor Brenna
Østre Aker prosti

Erfaringer fra frivillighetsarbeidet i Den norske kirkes Groruddalsatsing i Oslo viser at om vi utvikler menighetens fellesskap, skapes frivillighet og det øker kirkens relevans i lokalsamfunnet. Men hvordan går vi fram? Hva skal til for å gjøre menighetene våre bedre på frivillighetsarbeid, rekruttering og oppfølging av frivillige? Erfaringer med ulike modeller for å organisere frivillighetsarbeidet vil bli presentert. Suksessfaktorer og fallgruver – basert på prosjektarbeidet i menigheter i Groruddalen.

Galleri sør
14.30

Marthe Wang trio

Minikonsert med Marthe Wang trio.

14.50

Slutt

Innledere

Guro Ødegård

Guro Ødegård

Guro Ødegård er forskningsleder ved, seksjon for ungdomsforskning, NOVA. Hun har doktorgrad i sosiologi fra UIO (2009). Hennes forskningsinteresser omfatter både studier av ungdoms deltagelse i frivillige organisasjoner og evaluering av forsøket med stemmerett for 16-åringer. Hun har også forsket på flerkulturelle lokalsamfunn og sivilsamfunnets rolle som arena for sosial og politisk integrasjon.

Johan von Essen

Johan von Essen

Von Essen er utdannet teolog og kommer fra ved Ersta Sköndal Bräcke högskola, avdeling for sosialvitenskap. Han har forsket på det frivillige arbeidet betydning for for dem som utfører det. Blant annet hvordan det frivillige arbeidet påvirker frivilliges holdninger til samfunn, politikk og sosiale forhold.

Floorknights

Victor Prag

Victor Prag

Victor er en breaker fra Oslo, født i 1993. Han startet å breake som tolvåring, og har blitt en av Skandinavias dyktigste utøvere. Victor er en del av gruppen Floorknights, som ble stiftet i 1999, og er regjerende Norgesmestere. Victor underviser i dans, og har mange dyktige elever. Flere av dem er blitt en del av Floorknights, og han bruker mye tid og energi på å legge til rette for at de skal nå så langt de ønsker. På fritiden tar Victor dem med på aktuelle konkurranser og rådgir dem når enn de måtte trenge det.

Floorknights junior

Floorknights junior

Gjengen som skal opptre på Diakoniens dag er en del av Floorknights sin yngre generasjon, og har et helt unikt samhold. Det er dette samholdet som har gjort dem til Norges desidert fremste breakere i denne aldersgruppen.

Seminarholdere

Esther Marie Lier

Esther Marie Lier

Esther Marie Lier har vært ansatt i Kirkens Bymisjon i 37 år, de siste 10 årene som virksomhetsleder ved Ullern Frivilligsentral. Hun kan frivillighet - både dens styrker og utfordringer.

Emilie Rygh Hestnes

Emilie Rygh Hestnes

Hestnes er prosjektleder for Prosjekt familieferie på Stovner og har arbeidet ved Stovner frivilligsentral i ulike roller siden 2011. Emilie har master i sosialantropologi og har både frivillig- og arbeidserfaring fra Kirkens Bymisjon siden 2008.

Elisabeth Simonsen

Elisabeth Simonsen

Simonsen er virksomhetsleder ved Stovner frivilligsentral. Elisabeth er økonom og gestaltterapeut og har arbeidet med frivillighet i Kirkens Bymisjon siden 2003, og på Stovner frivilligsentral siden 2013.

Wibecke Aasnæs

Wibecke Aasnæs

Aasnæs jobber som fagkonsulent og ansvarlig for det frivillige arbeidet i seksjon for Velferd og utvikling ved Frelsesarmeens hovedkontor. Seksjonen har også ansvar for Frelsesarmeen fengselsarbeid, eldreomsorg og slumstasjoner / omsorgssentre. Aasnæs har bakgrunn som bioingeniør.

Eleanor Brenna

Eleanor Brenna

Eleanor Brenna er diakon og har siden 2013 arbeidet som prostidiakon i Østre Aker prosti/Groruddalen i Oslo med hovedvekt frivillighet og frivillige i Den norske kirkes Groruddalsatsing. Tidligere 26 års erfaring i flyktningarbeid i utlandet og hjemme: Flyktningerådet, ulike FN-organisasjoner, flyktningkonsulent og leder av flyktningmottak.

Minikonsert

Marthe Wang trio

Marthe Wang trio

Trioen består av Markus Lillehaug Johnsen på gitar, trompetisten Jonas Kilmork Vemøy og Marthe Wang. Debutanten som vant kritikerne og folkets hjerter på første forsøk. Musikken har blitt beskrevet som en perfekt blanding av popperler med jazzvendinger, mens andre mener hun kan bli hele Norges favorittartist! Albumet «Ut og se noe annet» ble Spellemannsnominert i kategorien vise i 2017, og har høstet strålende anmeldelser.

Kunstutstilling fra Ullern Frivilligsentral med informasjon og utstilling av prosessene til en kunstuttrykksgruppene som flyktninger (både nye og gamle) og frivillige driver. Bildet er fra en gruppe som hadde utstilling på CC-vest på Frivillighetsdagen i mai 2017.

Kontaktinformasjon

Kart

Publisert 10. mai 2018, oppdatert 24. april 2019