Prideflagget heises på Diakonhjemmet

Prideflagget heises på Diakonhjemmet

– Glad og stolt over at Pride-flagget vaier over Diakonhjemmet

– Jeg er glad og stolt over at regnbueflagget vaier over Diakonhjemmet denne uken, sier forstander/adm.dir. for Diakonhjemmet Ingunn Moser. Diakonhjemmets motto er engasjert for mennesket. For oss er regnbuefargene et symbol på likeverd: Alle mennesker har samme verdi uavhengig av hudfarge, kjønn, legning, politisk ståsted og religion.

– Hos oss skal alle kjenne seg velkommen, trygge, respektert og anerkjent for den de er. Det gjelder både beboere, brukere, pasienter, pårørende, studenter og ansatte, sier Ingunn Moser.

Direktør for Diakonhjemmet Omsorg, Helle Gjetrang, benytter anledningen til å fortelle at ansatte i sykehjemmene og hjemmetjenesten har fått LHBT-opplæring.

– Til høsten lager vi samlivskurs for par der minst en har kjønnsdysfori og kjønnsinkroguens sammen med Steensveen ressurssenter. Vi har gjennomført eksistensielle samtaler for HIV-positive, og vi lager samlivskurs for hivpositive og partnere i samarbeid med HivNorge.

De to direktørene er glad for også i år å kunne markere det viktige arbeidet for likeverd og mangfold. I år har paraden blitt digital, men vi markerer pride lokalt ved alle våre virksomheter.

– Vi ønsker alle Happy Pride!

Pridedagene markeres 19.–28. juni og er en internasjonal markering av feiring av skeiv kjærlighet og mangfold.

Andrzej Seremak heiser prideflagget på Diakonhjemmet sammen med Thomas Bernhard Thiis-Evensen fra Dialog, direktør for Diakonhjemmet Omsorg Helle D. Gjetrang og adm.dir/forstander Ingunn Moser.

Les også: – Eldre med Hiv hadde stort utbytte av eksistensielle samtaler, Diakonhjemmet 19. februar 2019