Hjelpekilden melder om henvendelser og økt press knyttet til Covid 19 fra personer og pårørende til medlemmer i strengt religiøse miljøer. Å bryte med et slikt miljø er ofte krevende, og mange opplever det som av forskere beskrives som en «multitapssituasjon» der store deler av ens sosiale nettverk, ens status som «Guds utvalgte», ens ståsted i tilværelsen, ens grunnleggende tillit og forhåpninger om fremtiden går tapt.
Allerede sårbare mennesker, uten nettverk, i et samfunn de er fremmedgjort fra, og med en pågående dommedagsangst står nå i en dramatisk livssituasjon som forsterkes av den eksistensielle usikkerheten.
Vi operasjonaliserer denne visjonen gjennom innovativ kunnskaps- og praksisutvikling i en rekke prosjekter støttet av DAM-stiftelsen, og i samarbeid med Mental Helse og brukerorganisasjoner som er tett på målgruppene. I alle prosjekter planlegger vi gjennomføringen med likepersoner, evaluerer med deltakerne underveis, og bruker evidensbaserte verktøy som gir valide data for å si noe om opplevd nytte av tilbudene vi utvikler sammen.
Videreutvikle en gruppesamtale-metodikk som sikrer trygge rammer for gode møter der likepersoner kan utforske selvopplevde løsninger på sine personlige og felles livsutfordringer under Koronakrisen. Fremgangsmåten forener psykologiske teorier og filosofisk praksis-metodikk i et recoveryperspektiv i samarbeid med og tilpasset målgruppen.