Som frivillig er du med på å bidra til at andre får et bedre liv

Frivillighet og engasjement

Diakonhjemmet omsorg setter stor pris på all frivillig arbeid og engasjement fra deg som enkeltperson, gruppe, forening, eller organisasjon. Vi gir bistand til mennesker i sårbare situasjoner, og som frivillig er du med på å bidra til at andre får et bedre liv.

Engasjement for oss som er i sårbare situasjoner

Diakonhjemmet Omsorg arbeider for og med mennesker i sårbare situasjoner. Vi er mange som er i sårbare situasjoner, vi risikerer å komme i sårbare situasjoner, vi kommer til å komme i eller har vært i sårbare situasjoner. Bistand til mennesker som er i sårbare situasjoner er selve formålet og engasjementet vårt. Derfor samarbeider vi med deg som enkeltperson, gruppe eller forening som ønsker å bidra til bedre liv for oss alle.

Hva trenger vi av hjelp fra deg?

Når er frivillig og engasjement på sykehjemmene, Omsorg+, eller barnehagene betyr det at du bidrar med avbrekk i hverdagen. Du inngår ikke et vaktteam for å utføre vanlige oppgaver, men er en ekstraressurs. Ofte er det fint å være frivillige sammen med en gruppe brukere og frivillige, men av og til er det bestå bare være to. Vi snakker gjerne med deg om hva du kan bidra med og hva vi trenger. Men, vi kan trenge hjelp til vaffelsteking, stopping av sokker, småprat på arabisk og urdu, og pynting av inngangspartiet til jul og sommer. Vi trenger deg som er god på rusleturer, kan spille gitar og som er en god lytter.

Vi trenger hjelp av vennene dine!

Kan du og vennene dine invitere til kaffe og kaker? Er du med i et kor som vil synge hos oss? Vil historielaget fortelle om arbeidet sitt? Ofte kan det være enklere å være engasjert sammen med noen du kjenner. Vi vil derfor invitere speidergruppen og litteraturgruppen på besøk. Vil fotballvennene dine se på storskjerm hos oss? Trenger du et samlingslokale til babysang eller barselsgruppen? Vi håper du tar kontakt direkte med den virksomheten der du tenker du vil bidra.

Vi trenger kontakt med bedrifter!

Diakonhjemmet Omsorg ønsker kontakt med bedrifter som vil bidra hos oss. Det kan bety nettbrett hjelp, drosjetransport, eller ekstra mange sommer- og juleblomster. Vi har hatt behov for smågaver til høytider, sjampo og neglelakk, fotografer, designere og konditorer!

Ta kontakt med oss om mennesker i sårbare situasjoner!

Vi har kontakt med mange som arbeider for, med og som er mennesker i sårbare situasjoner. Vi ønsker å være i kontakt med en bredde av samfunnet. Hvis du er med i en organisasjon som gjerne vil snakke med oss så ta kontakt på omsorg@diakonhjemmet.no.

Har du lyst til å være frivillig hos oss?

Brenner du for frivillighet? Har du lyst til å gjøre noe fint for andre, og ønsker å fylle tiden din med noe innholdsrikt? Da kan det å være frivillig hos oss i Diakonveien Omsorg+ være midt i blinken for deg.

Gå til siden