Åpning av fotoutstilling om diakoni på Rådhusplassen

26. mai 2023, 13.00–13.30 (Legg til i kalender)

Rådhusplassen ned mot Aker brygge, Kronprinsesse Märthas plass

Fotografer fra seks diakonale organisasjoner har samarbeidet om et dokumentarfotoprosjekt om diakoni. Resultatet har blitt en fotoutstilling som skal stå på Rådhusplassen i to uker. På åpningen vil Lars Saabye Christensen lese sin nye salme «Gi oss en trøst» som er skrevet til utstillingen.

Samarbeidsprosjektet har resultert i utstillingen «Gi oss en drøm vi kan tro på. En fotoutstilling om diakoni». De seks fotografene har fulgt hvert sitt prosjekt i hver sin organisasjon. Utstillingen gir sammen med Lars Saabye Christensens tekst et innblikk i hva diakoni er og hvordan tilbudene fra organisasjonene bidrar til et varmere og mer inkluderende samfunn.

Åpningen

Under åpningen blir det hilsener fra ordfører Marianne Borgen og Kirkerådets leder Kristin Gunleiksrud Raaum.

Forfatteren Lars Saabye Christensen vil lese sin nyskrevne salme «Gi oss en trøst». Det blir musikk og anledning til å møte noen av personene på bildene.

Åpningen blir ledet av stortingsrepresentant Kamzy Gunaratnam og den foregår ved bildemontrene på Rådhusplassen ned mot Aker Brygge i Oslo.

Åpningen blir tegnspråktolket

Se arrangement på Facebook

De seks fotoprosjektene

Kirkens Bymisjon ved fotograf Torstein Ihle følger kvinner med bakgrunn fra ulike kulturer på et sykkelkurs i Drammen, der folk som har hatt tøffe liv i rus og kriminalitet er instruktører.

Frelsesarmeen ved fotograf Mette Randem følger innsatte gjennom et retreat-tilbud i Halden fengsel. Retreaten er åpen for alle innsatte, uavhengig av religion. Rammen under retreaten er bønn, bibeltekster og messer.

Kirkens Nødhjelp ved fotograf Håvard Bjelland følger ukrainske flyktninger som tar farvel med familiemedlemmer på grensen. Kirkens Nødhjelp gir mat, vann og husly til mennesker på flukt.

Stiftelsen Signo ved fotograf Elisabeth Moe følger Oda, elev ved Signo grunn- og videregående skole, til konfirmasjon i Tomaskirken i Andebu, Signos egen sansekirke. Undervisningen foregår på tegnspråk.

Den norske kirke ved fotograf Malin Longva følger flyktninger og innvandrerkvinner som inviteres til kvinnekvelder i Drammen for å bli kjent med hverandres ulike kulturer og religioner.

Diakonhjemmet ved fotograf Pål A. Berg følger pasienters møter med ansatte på to avdelinger ved Diakonhjemmet sykehus. Institusjonen står daglig i en to tusen år gammel tradisjon som utfordrer ansatte til omsorg og behandling av mennesker i nød.

Prosjektleder for dokumentarfotoprosjektet er Pål A. Berg, kommunikasjonssjef ved Stiftelsen Diakonhjemmet

Se utstillingen på Rådhusplassen og på Olavsfest

«Gi meg en drøm jeg kan tro på. En fotoutstilling om diakoni» er tilgjengelig på Rådhusplassen fra fredag 26. mai til og med 9. juni.

Utstillingen kan også ses på Olavsfest ved Nidarosdomen i Trondheim 28. juli til 3. august.

Kart

Publisert 15. mai 2023, oppdatert 26. mai 2023