Gi oss en drøm vi kan tro på. En fotoutstilling om diakoni

28. august 2023, 08.00 – 11. september 2023, 16.00 (Legg til i kalender)

Mellom Diakonveien 12 og 14, Diakonveien 12, Oslo

Banner med teksten "Gi oss en drøm vi kan tro på. En fotoutstilling om diakoni" 6 fotografer 6 prosjekter på Diakonhjemmet 28. august til 11. september

Seks diakonale organisasjoner har samarbeidet om et dokumentarfotoprosjekt som viser hva diakoni er. Det har resultert i en fotoutstillingen som tidligere har blitt vist på Rådhusplassen i Oslo og på Olavsfest i Trondheim. Nå er den kommet til Diakonhjemmet.

Seks fotografer har fulgt hvert sitt prosjekt i hver sin organisasjon. Sammen vil bildene gi innblikk i hva diakoni er og hvordan tilbudene fra organisasjonene bidrar til et varmere og mer inkluderende samfunn. Vi tror bildene vil bevege og engasjere.

Vi håper mange benytter muligheten til å se den her på Diakonhjemmet. Bruk gjerne QR-koden som står øverst på utstillingsstativene til å gi oss en tilbakemelding på hva du synes om utstillingen og bildene. Takk!

Utstillingen står utendørs i Diakonveien mellom Diakonhjemmet sykehus og VID vitenskapelige høgskole og er tilgjengelig for alle som jobber, bor eller besøker området.

De seks prosjektene som stilles ut

KIRKENS BYMISJON følger kvinner med bakgrunn fra ulike kulturer på et sykkelkurs, der folk som har hatt tøffe liv i rus og kriminalitet er instruktører. FOTOGRAF: TORSTEIN IHLE.

FRELSESARMEEN følger innsatte gjennom et retreat-tilbud i Halden fengsel. Retreaten er åpen for alle innsatte, uavhengig av religion. Rammen under retreaten er bønn, bibeltekster og messer. FOTOGRAF: METTE RANDEM.

KIRKENS NØDHJELP følger ukrainske flyktninger som tar farvel med familiemedlemmer på grensen. Kirkens Nødhjelp gir mat, vann og husly til mennesker på flukt. FOTOGRAF: HÅVARD BJELLAND

STIFTELSEN SIGNO følger Oda, elev ved Signo grunn- og videregående skole, til konfirmasjon i Tomaskirken, Signos egen sansekirke. Undervisningen foregår på tegnspråk. FOTOGRAF: ELISABETH MOE.

DEN NORSKE KIRKE følger flyktninger og innvandrerkvinner som inviteres til kvinnekvelder for å bli kjent med hverandres ulike kulturer og religioner. FOTOGRAF: MALIN LONGVA.

DIAKONHJEMMET følger pasienters møter med ansatte på to avdelinger ved Diakonhjemmet sykehus. Institusjonen står daglig i en to tusen år gammel tradisjon som utfordrer ansatte til omsorg og behandling av mennesker i nød. FOTOGRAF: PÅL A. BERG.

Kontaktinformasjon

Kart

Publisert 22. august 2023, oppdatert 28. august 2023