Arrangementer

13. oktober 2022 (11.00)

Verdensdagen for psykisk helse

Foajeen i Diakonhjemmet bibliotek og læringssenter, Diakonveien 18, 0370 Oslo

Bli med på bokbad med forfatter Trond N. Bjerke i dialog med Dag Erik Hagerup om avhengighetens paradokser og musikkbidrag fra Natan Dagur. Tema for verdensdagen er: Vi trenger hverandre #løftblikket. Se hele programmet.

16. august 2022 (09.00)

Diakonhjemmet på Arendalsuka

På Arendalsuka er vi med å arrangerer og debatterer blant annet ideell vekst innovasjon og utvikling, psykisk helse, morgendagen eldreomsorg, digitalisering av sykehus og minoritetes rettigheter. Finn oss på Arendalsuka. Noen av arrangementene vil bli streamet.

30. juli 2022 (11.30)

Olavsfest: Fortellinger om håp i vår tid

Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek, Peter Egges plass 1, 7011 Trondheim

Det finnes mange historier om håp. Diakonhjemmet sykehus, Diakonhjemmet Omsorg og VID vitenskapelige høgskole har lange tradisjoner for å være lydhøre for nødens eller krisens mange ansikter.

23. mai 2022 (18.00)

Vondt i magen?

Auditoriet, Diakonhjemmet bibliotek og læringssenter, Diakonveien 18, 0370 Oslo

Diakonhjemmet sykehus inviterer til åpent seminar om magesmerter, der sykehusets egne eksperter formidler sin kunnskap.

Diakonhjemmet sykehus
1. desember 2021 (19.00)

Kampen for å gjøre kristendommen relevant for en ny tid

VID vitenskapelige høgskole, Diakonveien 14, Oslo

Tomm Kristiansen snakker med Åshild Mathisen om hennes bok Ingen søndagsskole Tro, makt og strid i Kristen-Norge. Kvelden innledes ved Ingeborg Mongstad-Kvammen fra VID vitenskapelige høgskole

9. november 2021 (13.00)

Boklansering – Kjell Nordstokke: «Diakoni. Evangeliet i handling»

Konferanserommet, Diakonveien 14, 0370

Den norske kirke forstår diakoni som kirkens omsorgs–tjeneste, teologisk definert som «evangeliet i handling». I sin nye bok utdyper dr.theol. og professor i diakoni Kjell Nordstokke, det bibelske og teologiske grunnlaget for dette utsagnet og knytter det an til den økumeniske samtalen om diakoni. Bli med på lanseringen!

29. juli 2021 (17.00)

Diakonhjemmet på Olavsfest

Vår Frue Kirke, Kongens gate 5, 7011 Trondheim

Hva vil det si å tjene rettferdigheten? I løpet av seks dager under Olavsfest i Trondheim skal vi sammen med våre samarbeidspartnere, utforske mulige svar. Vi vil samtale om seks ulike temaer med diakonal praksis som rettesnor. Dere finner oss i Vår Frue Kirke hver dag fra kl.17.00 til 17.45. Se program.

29. august 2019 (08.00)

Miljødag

Atriet og ute på Diakonhjemmet, Diakonveien 14, Oslo

Hvordan kan Diakonhjemmet redusere klimagassutslippene og sitt miljøavtrykk? Delta på Diakonhjemmets miljødag med frokostseminar, stands, lunsjseminar og rebusløp med miljøquiz og mulighet for å vinne en el-sykkel!

20. juni 2017 (09.45)

Prekariat og polarisering – en utfordring for diakonien

Auditoriet, Diakonhjemmet bibliotek og læringssenter, Diakonveien 18

Stadig flere mennesker i Europa lever i en økonomisk og sosialt prekær situasjon, uten fast arbeid og på permanent jakt etter noe som kan gi inntekt. De kalles «prekariatet». Samtidig skjer det en økende polarisering mellom ulike deler av samfunnet. Hvordan svarer kirker og diakonale organisasjoner på disse utfordringene?

Diakonhjemmet