Èn meter kjærlighet

Èn meter kjærlighet

Tema for årets adventshefte er juletrelenker – et gammelt symbol på fellesskap og samhørighet. Lenkene i meditasjonsheftet skal minne oss om å vise solidaritet og samhold.

Siden mars i år har én-meteren preget vår hverdag og våre liv. I dette adventsheftet minner vi hverandre på at den sosiale distanseringen vi har praktisert i snart ett år, også er uttrykk for samhold, solidaritet og kjærlighet. Én-meteren tar vare på våre medmennesker.

Derfor har vi laget en juletrelenke som er én meter lang. 22 medarbeidere ved Diakonhjemmets virksomheter, i sykehus, høgskole, sykehusapotek, omsorg og stiftelsesadministrasjon holder denne lenken for å vise solidaritet og samhold.

En kjærlighetserklæring

Forstander og administrerende direktør ved Diakonhjemmet, Ingunn Moser, har skrevet forordet til årets adventshefte:

– Advent handler om å vente og forberede seg til juletiden. Men hvilken jul har vi i vente i år?

Siden mars i år har én-meteren bundet land og mennesker sammen. I dette adventsheftet minner vi hverandre på at den sosiale distanseringen vi har praktisert i snart ett år, også er uttrykk for samhold, solidaritet og kjærlighet. Én-meteren tar vare på våre medmennesker.

Julelenken er et gammelt symbol på fellesskap og samhørighet. Lenkene i meditasjonsheftet skal minne oss om å vise solidaritet og samhold. Om at vi er forbundet – også når vi opplever oss isolerte og ensomme.

En lenke kan binde så sterkt. Én meter kan romme så mangt. I dette heftet lar vi medarbeidere ved Diakonhjemmets ulike virksomheter, i sykehus, høgskole, sykehusapotek, omsorg og stiftelsesadministrasjon, representere disse kvalitetene.

Våre medarbeidere har stått på gjennom et krevende år for å sikre at pasienter, beboere, brukere og studenter blir ivaretatt og får gode og trygge tjenester. Dette er også en kjærlighetserklæring til dere, og til alle som står på i tjeneste for andre: takk for den ekstraordinære innsatsen dere har lagt ned!

Advent i år handler tydeligere enn på lenge om mennesker som venter sammen. Venter på at pandemien skal gå over. Venter på at syke skal bli friske. Venter på at vaksinene utvikles. Venter på at vi skal kunne ta livene våre tilbake. Venter på at vi skal kunne omfavne og klemme hverandre igjen. Venter på julens budskap om at Gud har kommet oss nær og at vi ikke trenger å være ensomme lenger.

I dette heftet har vi latt julelenkene få følge av Anne Grete Preus’ ord og toner i sangen Alt det som skinner, som handler om alt som er del i en lenke, liv etter liv, ord etter ord, og som er med på å forbinde himmel og jord.

Velsignet jul!

Ingunn Moser, adm.direktør/forstander

Se meditasjonshefte og video

I ruten under kan du bla gjennom årets adventhefte - trykk på symbolet nede til høyre så ser du sidene på hele skjermen.

I ruten under kan du se og høre artisten Moddi synge «Alt det som skinner» - sangen skrevet av Anne Grete Preus, som er gjengitt i heftet. Innimellom ser du noen av fotografiene som er tatt av medarbeidere ved Diakonhjemmets virksomheter. Fotografiene er tatt av Pål A. Berg, kommunikasjonssjef ved Diakonhjemmet stiftelse.

Trykk på symbolet til høyre i ruten under - så ser du videoen på hele skjermen.

Kanskje kan du koble deg opp og vise videoen på TVen hjemme – eller vise den for noen som trenger en liten oppmuntring ...

Diakonhjemmets meditasjonshefter

Ønsker du deg et eksemplar av adventshefte? Ring oss, eller send oss en e-post så sender vi deg et eksemplar.
Finn kontaktinformasjon og les mer om heftene