Hilde Mæhlums skulptur vidsyn

Hilde Mæhlums skulptur vidsyn

Høstutstilling på Nordberghjemmet

Nordberghjemmet kan igjen åpne dørene for besøkende og inviterer til høstutstilling og vernissage. Søndag 16. oktober fra kl. 12.00-14.00 er det vernissage. 10 utstillere fra lokalmiljøet deltar i salgs-kunstutstillingen i sykehjemmets festsal. Her finner en billedkunst og skulpturer fra etablerte kunstnere, samt erfarne amatører fra lokalmiljøet.

- Det er kanskje ikke det mest vanlige å ha kunstutstilling på et sykehjem, men vi har stor plass og lokaler som passer til det. Samtidig har vi mange beboere som er kunstinteressert, men som er for syke eller svake til å oppsøke kunstutstillinger selv. Derfor tar vi kunsten hit til dem slik at de også kan ha glede av kunst sammen med lokalbefolkningen, forteller kultur og aktivitetsleder Linda Jeppesen ved Diakonhjemmet Omsorg Nordberghjemmet.

Etablerte kunstnere

Jeppesen forteller at Hilde Mæhlum er en av utstillerne med lang fartstid som utøvende kunstner. Hun deltar på høstutstillingen med skulpturer og relieffer. Kunstneren har hatt en lang rekke separatutstillinger og bortimot hundre kollektivutstillinger. Mæhlum har bakgrunn fra blant annet kunst-og håndverksskolen i Oslo, og Statens kunstakademi. Av verk hun har i Oslo kan vi nevne Ekeberg, Aker Brygge, og Nordstrand skole. Hun har mottatt flere hederspriser og fikk blant annet Oslo kommunes kunstnerpris i 1989. Hennes verk er også blitt innkjøpt av blant annet Norsk kulturråd, Nasjonalgalleriet og Riksgalleriet, og hun er medstifter av Frysja Bruk.

Av andre utstillere kan en nevne Rigmor Jacobsen som blant annet jobber som billedkunstner. Hun har billedkunstutdanning ved Nydalen kunstskole m.m. Jacobsen har deltatt på mange utstillinger, og jobber med bilder av landskap og blomster.

Kunst er godt for kropp, sjel og sinn

- Konseptet med å ha en utstilling på sykehjem er svært bra. Det er fint at beboere som har en begrenset bevegelsesfrihet får tilgang til kunsten. Å se på kunst er godt for kropp, sjel og sinn. I tillegg kan beboere oppleve kunsten sammen med pårørende og ansatte på sykehjemmet. Det er for øvrig også fint at utstillingen er åpent for lokalmiljøet, sier Rigmor Jacobsen

Kåre Eriksen er en annen lokal billedkunstner som deltar på Nordberghjemmets høstutstilling. Han bor og arbeider på Nordberg. Eriksen har bakgrunn fra blant annet Kunsthøgskolen i Oslo hvor han var ferdigutdannet som 50 åring. De siste 24 årene har han jobbet utelukkende som kunstner forteller han.

Sigrunn Slaatshaug er en kjent kunstner fra lokalmiljøet på Nordberg. Hun har kunst og håndverksbakgrunn, og har deltatt på mange utstillinger, jubileer og festivaler. Slaatshaug har bakgrunn i folkekunsttradisjon i Telemark, og finner impulser i naturopplevelser, kunst og litteraturhistorien og «livet».

De andre deltagerne på utstillingen er Randi Haga som også har lang fartstid som amatørkunster og utstiller, Haakon Aaronsen, Darren Muddiman, Kristin Aspelund, Randi Stang og Unni Harsten.

Utstillingen varer til den 31. oktober, og kan sees hver dag på dagtid, eventuelt etter avtale.