Daværende helseminister Bent Høie ringte inn pasientenes helsetjenester på Diakonhjemmet i august 2021

Daværende helseminister Bent Høie ringte inn pasientenes helsetjenester på Diakonhjemmet i august 2021

Vi glemmer fort...

Diakonhjemmets årsrapport for 2021 minner oss om hva vi fikk til i året som gikk. En nyttig øvelse mens vi gjør oss klare for å yte mer for flere.

Det virker så lenge siden – men faktum er at pandemien satte sitt preg på virksomhetene også i 2021. Ansatte ved sykehuset, sykehjemmene, hjemmetjenestene, omsorgsboligene, barnehagene og høgskolen stod i førstelinjen med stort ansvar for å ivareta menneskers liv og helse.

Vi fortsatte å bygge stein på stein for å realisere de ambisiøse planene nedfelt i strategiplan 2020-2030. Vi beredte grunnen for å kunne yte mer for flere. Og vi gjorde det som en profesjonell ideell og diakonal sivilsamfunnsaktør.

Det kan være greit å bli minnet om at VID vitenskapelige høgskole foretok den høytidelige åpningen av studiested VID Sandvika og av sykepleiestudiet i VID Sandnessjøen. Eller at Diakonhjemmet sykehus – i konkurranse med mange sterke forskningsmiljøer i Norge – ble tildelt 128 millioner kroner for å opprette et forskningssenter for behandling innen revmatologi og muskelskjelett-sykdommer. Eller at Fagskolen Diakonova ble opprettet i oktober 2021 med mål om å kvalifisere flere til helse-, omsorg- og velferds-tjenester. Eller les mer om hva vi tenker om vår diakonale rolle – og se video fra våre arrangementer på Olavsfest og Diakoniens dag.

For å nevne noe!

Ta en titt i vår årsrapport, som gir noen smakebiter fra virksomhetenes aktiviteter i 2021

Her finner du tidligere års utgaver av årsrapporten

Diakonhjemmets strategiplan for 2020–2030