Vil trenger alt det han har … og litt til

Vil trenger alt det han har … og litt til

Kaj Boland går fra Diakonhjemmet sykehus til Stiftelsen Diakonhjemmet. Han starter 7. juni som sjef for Avdelingen for fellestjenester.

Det er litt over 5 år siden han ble presentert på Diagora, sykehusets intranett- som ny sjef i Avdeling for interne tjenester. Nå gleder han seg til å lede Avdeling for fellestjenester i Stiftelsen Diakonhjemmet. Kaj Boland tar med seg alt det han har … og gjerne litt til.

En annen type kompleksitet

På sykehuset ledet Kaj Boland om lag 130 medarbeidere i en organisasjon med mer enn 1750 ansatte, og fem mellomledere i en avdeling som rommet svært ulik kompetanse. Når han går over til stiftelsen vil han lede om lag 23 medarbeidere og tre mellomledere innenfor en administrasjon på om lag 35 ansatte.

Men i tillegg til å samordne og levere tjenester som er underlagt hans avdelinger; Bedriftshelsetjeneste, regnskapstjeneste, og utleie og drift, har Kaj Boland to kjempespennende roller.

Kaj skal være en pådriver for å finne gode måter å levere fellestjenester til virksomhetene. Dette uavhengig av hvor de blir organisatorisk plassert.

- Jeg har ingen visjon om å være en imperiebygger. Jeg er mest opptatt av å utforske, finne ut av, undersøke og overveie muligheter og løsninger som utløser mer samhandling på tvers, sier han.

For egen del tyr han til miljøbevisst papirløshet og en aktiv bruker av digitale verktøy.

I tillegg vil Kaj Boland ivareta ulike strategiske, faglige og administrative oppgaver som for eksempel å etablere og følge opp leveranseavtaler, sikre samarbeid med og involvering av brukerne, innhente tilbakemeldinger og brukerundersøkelser fra tjenestemottakere. Å være rådgiver og sparringspartner for administrerende direktør og forstander Ingunn Moser, hovedledelsen og andre stabsfunksjoner følger med som en del av rollen.

- Jeg kan ikke ta for gitt at jeg kjenner alle virksomheter som er en del av stiftelsens familie selv om jeg har vært en del av denne. Jeg er bevisst på at jeg skal nå jobbe i en kompleks organisasjonsstruktur. Jeg vil bruke tid til å bli kjent for å forstå avhengighetene mellom virksomhetene: Diakonhjemmet Omsorg, VID vitenskapelige høgskole, Diakonhjemmet sykehus, Diakonhjemmet Sykehusapotek og Stiftelsen Diakonhjemmet.

Med i bagasjen har han en økonomiutdanning, en master i verdibasert ledelse, erfaring fra blant annet Diakonhjemmet sykehus siden 2012 og en sunn lederfilosofi: å gi rom for å lede, gi frihet under ansvar og trygghet for at det er greit å feile.

Sammen leverer vi bedre

Kaj synes strategiplan 2020-2030 er motiverende. Planen er ambisiøs og rommer store muligheter til å styrke både hver virksomhet og helheten.

- Våre tre virksomheter leverer gode tjenester til samfunnet. Ved å utforske mulighetsrommet for samarbeid på tvers av virksomhetene kan vi levere bedre tjenester på en mer helhetlig måte. Dette er en unik mulighet for oss i Diakonhjemmet og vil bidra til at vi blir en betydelig samfunnsaktør.

Bred erfaring med ulike kompetanseområder

- Diakonhjemmet er en diakonal og ideell stiftelse som utvikler et omfattende tjenestetilbud innenfor utdanning, helse og omsorg. Utviklingsarbeidet forutsetter at vi samlet sett får mer ut av våre ressurser og kompetanse. Vi arbeider derfor med å finne nye måter å løse oppgaver på. Jeg er veldig glad for at Kaj kan være med på å ta dette arbeidet videre. Hans bredde erfaring innenfor flere av stillingens kompetanseområder blir et klart pluss, sier Ingunn Moser.

Fakta om Kaj Boland

  • Sjef for Avdeling for fellestjenester, Stiftelsen Diakonhjemmet fra 7. juni 2022
  • Tidligere sjef for Avdeling for interne tjenester ved Diakonhjemmet sykehus